Regering zal optreden bij ongeoorloofde koersopdrijving

Dinsdag 17 november 2020 – De regering houdt de situatie met betrekking tot de koers sterk in de gaten. Zij zal bij ongeoorloofde koersopdrijving niet schromen om de autoriteiten in te schakelen die moeten optreden. Vanuit het parlement heeft de regering aandacht gevraagd voor het beschermen van de burgers tegen personen die de koers omhoogstuwen. President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 16 november 2020 bij beantwoording op vragen van het parlement in de eerste ronde van de begrotingsbehandeling aangegeven dat er recentelijk inderdaad is opgetreden tegen die personen.

Volgens het staatshoofd heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) conform de Wet Toezicht Wisselkantoren een geweldig instrument, dat een preventieve en onderdrukkende rol zal spelen.

Tevens heeft de moederbank het recht, om vergunningen van valutawisselkantoren in te trekken voor een periode van maximaal 30 dagen, dit is reeds een aantal keren gebeurd.

Indien de  vereniging op de hoogte is dat iemand of een instelling bewust bezig is met het geven van de valuatie, is de voorzitter genoodzaakt dit door te geven  aan de autoriteiten. De politie en de economische controledienst zullen dan optreden.

-de boodschap/ Tanitshah Kirton-