Robben krijgt geen salaris van FC Groningen als hij geblesseerd is

Maandag 29 juni 2020 – Arjen Robben heeft een bijzondere regeling in zijn contract bij FC Groningen. De 36-jarige aanvaller, die zijn loopbaan een jaar na zijn afscheid bij Bayern München een vervolg wil geven, krijgt geen salaris als hij geblesseerd is.

“Arjen heeft een vast salaris en op het moment dat hij geblesseerd is, hoeven we hem niet te betalen”, vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus over de routinier, die in het verleden veel blessureleed kende. In zijn laatste seizoen bij Bayern kwam hij bijvoorbeeld maar twaalf Bundesliga-wedstrijden in actie.

In het eenjarige contract van Robben staat nog een andere uitzondering. “Arjen kan zelf de stekker eruit trekken als hij zich niet goed voelt of als er iets gebeurt”, legt Fledderus uit.

Zondag tijdens de persconferentie benadrukte Robben dan ook nogmaals dat het niet helemaal zeker is dat hij zijn comeback maakt. “Om teleurstelling te voorkomen bij iedereen: het kan variëren van nul tot een hele hoop wedstrijden. Maar ik ben positief ingesteld”, aldus Robben.

-nu.nl-