Ronaldo: ‘Het gaat om het kampioenschap, de records komen vanzelf’

Dinsdag 21 juli 2020 – Cristiano Ronaldo is erg tevreden met de grote stap die Juventus maandag zette naar de ‘Scudetto’. Dat de Portugees met zijn twee treffers tegen Lazio (2-1-zege) weer eens een record brak, vindt hij minder belangrijk.
“We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want Lazio draait een geweldig seizoen. Gelukkig hebben we goed gespeeld”, zegt Ronaldo op de website van Juventus.
Dankzij de zege op Lazio is de negende landstitel op rij erg dichtbij. Als Internazionale woensdag punten verspeelt tegen Fiorentina, dan kan ‘Juve’ donderdag met een zege op Udinese de titelstrijd al beslissen.
Ronaldo maakte tegen Lazio beide doelpunten voor zijn ploeg. Zijn eerste treffer was zijn vijftigste in de Serie A, waardoor hij nu de enige speler is die minimaal vijftig treffers heeft in de Engelse (84), Spaanse (311) en Italiaanse (51) competitie.
“Records zijn voor mij belangrijk, maar alles draait om het team. We moeten zorgen dat we de titel pakken en dan komen de records vanzelf”, zei de 35-jarige Portugees.

nu.nl-