ROOD voor Messi in troostfinale Copa America

Zondag 7 juli 2019 – Lionel Messi heeft gisteren in de troostfinale van de Copa América zijn tweede rode kaart ooit gekregen. De vijfvoudig Gouden Bal-winnaar werd in de met 2-1 gewonnen wedstrijd van Argentinië tegen Chili bestraft voor een opstootje.

In de strijd om de derde plek leidden de Argentijnen vlak voor rust met 2-0 door treffers van Sergio Agüero en Paulo Dybala, toen Messi het na een duel bij de achterlijn aan de stok kreeg met Chili-aanvoerder Gary Medel.

Vooral Medel liet zich gaan, maar de Paraguayaanse scheidsrechter Mario Díaz de Vivar besloot beide spelers van het veld te sturen. De VAR bekeek het incident en greep niet in.

Messi, die vaak kritiek krijgt als international omdat hij nog nooit iets won met Argentinië, was al niet blij met de arbitrage op de Copa América. Na het verloren halvefinaleduel met Brazilië (2-0) liet hij weten behoorlijk klaar te zijn met de scheidsrechters op het toernooi.

Klik hier voor video.

-Anastacia Derby-