Rosberg X Racing wint eerste Extreme E-evenement

Maandag 05 april 2021- Het eerste Extreme E-evenement in de geschiedenis is gewonnen door Rosberg X Racing. In de woestijn van Saoedi-Arabië was het Australisch-Zweedse duo Molly Taylor en Johan Kristoffersson de concurrentie ruim te snel af.

Voormalig wereldkampioen Formule 1 Nico Rosberg kan daarmee trots zijn op de prestaties van zijn team. Vrijwel het gehele weekend was zijn elektrische SUV bovenaan de tijdentabel te vinden. Toch is het geen vlekkeloos weekend te noemen, want in de tweede kwalificatie op zaterdag kwam het team vanwege een tijdstraf niet verder dan de vijfde plaats.

Strijd Rosberg-Hamilton

Lange tijd leek het erop dat het team X44 van Lewis Hamilton met Rosberg zou strijden om de winst. In de finalerace op zondag komt de equipe met negenvoudig wereldkampioen rally Sebastien Loeb en Dakar-etappewinnaar Cristina Gutierrez echter niet verder dan de derde plaats, op ruim een minuut achterstand. De tweede plek is er voor Andretti United Extreme E. Dat team miste de boot in de kwalificatie, maar wist via de Crazy Race alsnog de finale te bereiken.

Bron:-rtl-