Ruzie tussen echtpaar onthult chantage; vijf verdachten zijn aangehouden

Maandag 16 november 2020 – De politie van het politiebureau van Latour heeft op maandag 9 november en dinsdag 10 november vijf verdachten gearresteerd. De vijf mensen die op het hoofdkantoor van het bedrijf aan de Industrieweg-Zuid werken, worden ervan verdacht op verschillende momenten in het jaar grote hoeveelheden Surinaamse dollars te hebben verduisterd.

Een van de verdachten, de 27-jarige Ketura G., had begin november ruzie met haar vriend. De vriend was op de hoogte  van de verduisteringspraktijken die zijn vriendin heeft gepleegd en  belde de eigenaar van het bedrijf op zondag 8 november, om haar te vertellen over de verduistering.

De eigenaresse hield een enquête binnen het bedrijf en de resultaten lieten zien dat haar medewerker(s) dit jaar op verschillende momenten veel geld hebben ontvreemd. De benadeelde partij deed op 8 november aangifte bij de politie.

Aanvankelijk werden drie verdachten aangehouden, daarna werden er nog twee aangehouden. Het betreft de 25-jarige Ketura G. (27), Alexandro K., Audrey K. en Bharti D. en de 20-jarige Parveen R. Deze laatste werkt niet meer in het bedrijf.

Alle vijf verdachten stalen op dezelfde manier de fondsen van het bedrijf. Toen de klant naar de winkel ging om iets te kopen, werd dit geëvalueerd op de kassa, maar toen werd de bestelling geannuleerd. Vervolgens worden alle fondsen in de geannuleerde betaling voor ons eigen voordeel gebruikt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn alle vijf verdachten opgepakt.

-KPS/ Tanitshah Kirton-