Solo-expositie ‘Little Thank You’ bedankt het publiek voor ondersteuning

14 June 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 14 juni 2019 – In de expositie ‘Little Thank You’ leert het publiek Dhiradj Ramsamoedj op een andere manier kennen. Met zijn verassende expositie verlegt hij voortdurend zijn grenzen en diept hij zijn concepten uit. Precies 15 jaren in zijn carrière als kunstenaar is hij altijd opzoek naar nieuwe materialen en methodes om zijn experimenten naar het volgende niveau te brengen. Met ‘Little Thank You’ blijft Dhiradj zijn publiek boeien en bedankt hen voor hun ondersteuning.

Eerste serie Dhiradj leeft zich uit in zijn twee favoriete beeldende-kunst-media. Mixed media schilderijen en sculpturen houden elkaar in de presentatie in balans. Zijn collectie is een inspiratie uit zijn bekende werk ‘flexible man’. Het verschil zit hem in de uitvoering, de presentatie en hun dimensies. Er wordt een letterlijke en speelse verbinding gemaakt op de materialen waar hij het liefs op werkt: boek en doek.

Boeken dragen kennis in zich en hebben een merkwaardige vorm. Voor deze solo-expositie geeft hij de boeken een andere rol. De boeken dienen deze keer als sokkels voor figuren die hij maakt uit minuscule stukjes afval-metaal. Deze figuren zijn niet meer zacht en ‘flexibel’, maar juist hard en krachtig. Boeken bezitten kennis en kennis is kracht.

Tweede serie

In de tweede serie kunstwerken van ‘Little Thank You’ transformeert de kunstenaar zijn canvassen tot reliëf-werken waarin drie dimensionale mensfiguren letter en figuurlijk de touwtjes in handen hebben. Deze figuren van een kleinere formaat zijn, net als zijn ‘flexible man’ sculpturen vervaardigd uit textiel.

Zij lijken vanuit hun positie tegen of bovenop het canvas, de regie in handen te hebben van het beeld dat zich erop afspeelt. Dhiradj houdt hier rekening met ruimte, en met natuurlijke vormen en dimensies gebaseerd op de principes van de Fibonacci reeks en van de Gulden Snede.

De solo-expositie van Dhiradj Ramsamoedj duurt tot 29 juni. Het is te bezichtigen in de Art Gallery van Readytex van maandag tot en met vrijdag van 08.00u tot 16.30u en op de zaterdag van 08.30 tot 13.30u.-.

-Bron: Xaviera L. Arnhem / Readytex Art Gallery-