Solskjaer haalt gram: ‘Veel mensen zagen United zesde of zevende eindigen’

Maandag 27 juli 2020 – Ole Gunnar Solskjaer vindt het mooi om te zien dat zijn werkwijze bij Manchester United effect heeft gesorteerd. ‘The Red Devils’ beleefden een rommelig seizoen, maar stelden zondag wel de derde plek en daarmee een Champions League-ticket veilig.

“Ik denk niet dat veel mensen dit hadden voorspeld. De verwachting van velen was dat we op de zesde of zevende plek zouden eindigen”, zei Solskjaer tegen Sky Sports na het cruciale slotduel met directe concurrent Leicester City, dat in het eigen King Power Stadium met 0-2 werd verslagen.

Manchester United kende vooral een moeizame eerste seizoenshelft, waarin de club al snel de aansluiting met koploper Liverpool verloor en ook ver van de top vier verwijderd was. De positie van Solskjaer stond onder zware druk, maar in de loop van het seizoen ging het steeds beter.

Na de 0-2-nederlaag tegen Burnley op 22 januari verloor United geen competitieduel meer, waardoor de twintigvoudig kampioen van Engeland terugkeerde in de strijd om de Champions League-tickets. De zege van zondag op Leicester, dat juist lange tijd op koers lag voor deelname aan het miljoenenbal, was voldoende.

-nu.nl-