Spanje bezorgt Duitsland een historische 6-0 vernedering in de nationale competitie

Woensdag 18 november 2020 – Spanje heeft dinsdag een historische overwinning behaald door Duitsland te verslaan. Bondscoach Luis Enrique versloeg Die Mannschaft met 6-0 en schoof op naar de finale van de National League.

Spanje bezorgde de Duitsers de grootste concurrentiële nederlaag. Het record wordt gehandhaafd door Hongarije, dat met 8-3 won in de groepsfase van het WK van 1954.

Duitsland verloor het meeste in door de FIFA erkende internationale competities, die teruggaan tot 1931, toen het in een vriendschappelijke wedstrijd met 6-0 verloor van Oostenrijk.

In Sevilla was Spanje vanaf het eerste fluitsignaal op zoek naar een aanval, die na 17 minuten leidde tot de openingstreffer van Álvaro Morata. De spits van Juventus kopte raak uit een hoekschop.

Nadat Morata’s tweede doelpunt was afgekeurd wegens buitenspel, wist Ferren Torres zijn winst na ruim een ​​half uur spelen te verdubbelen. Nadat de kopbal van Dani Olmo de lat raakte, trapte de aanvaller van Manchester City de bal van het bord naar de linkerhoek.

In de slotfase van de eerste helft scoorde Rodri met een fraaie kopbal uit een hoekschop het derde doelpunt. Op deze manier bezorgde de Spanjaard de Duitser de snelste 3-0-achterstand sinds 2004. Toen stond “Die Mannschaft” na 36 minuten met 3-0 achter in de oefenwedstrijd tegen Roemenië (5-1 verlies).

-nu.nl/ Tanitshah Kirton-