Suriname en Guyana voeren bilateraal overleg

Dinsdag 24 november 2020 – De regering van Suriname onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi en de regering van de Coöperatieve Republiek Guyana onder leiding van president Irfaan Ali voeren een bilateraal overleg. Dit overlegmoment vindt momenteel plaats op het presidentieel paleis. De Guyanese president vertoeft sinds gisteren, 23 november 2020, in Suriname in verband met de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid.

Zowel Suriname als Guyana zullen vandaag diverse overeenkomsten, waarmee wederzijdse voordelen voor beide naties worden nagestreefd, ondertekenen. De overeenkomsten zijn sinds oktober dit jaar voorbereid bij een bezoek van president Santokhi aan Guyana. De intentie van beide overheden, is om de vriendschapsbanden en samenwerking tussen Suriname en Guyana te versterken en uit te breiden. Belangrijke onderdelen binnen de samenwerking zijn; transport, infrastructuur en integratieverbindingen om zodoende ontwikkeling te bewerkstelligen op het gebied van investeringen, handel, toerisme en culturele betrekkingen tussen de twee landen.

Beide regeringen hebben bij hun laatste ontmoeting hun tevredenheid geuit over de vooruitgang die is geboekt bij de grondige afweging van de noodzakelijke activiteiten voor de studie, het ontwerp, de financiering en de aanbesteding van diensten voor de bouw van de brug over de Corantijn rivier. Beide overheden zijn het met elkaar eens dat de komst van de brug wederzijdse voordelen zal opleveren voor de verdere ontwikkeling van land en volk.

-de-boodschap-