Tagliafico en Argentinië (Argentinië) passeren Peru (Peru) om zich te kwalificeren voor het WK

Woensdag 18 november 2020 – Nicolás Tagliafico sloot dinsdagavond een uitstekende deal met Argentinië tijdens de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiewedstrijden. Bondscoach Lionel Scaloni won met 0-2 van Peru. Brazilië won zonder twijfel ook van Uruguay (0-2), Colombia leed een gevoelige nederlaag tegen Ecuador (6-1) en Chili verloor van Venezuela (2-1).

Een half uur later heeft Argentinië een 0-2-voorsprong in Lima, de hoofdstad van Peru. Nicolás González schoot in de 17e minuut van afstand naast en Lautaro Martínez arriveerde tien minuten na het passeren van de doelman.

Linksback Tagliafico speelde de hele wedstrijd in Argentinië, maar zijn Ajax Lisandro Martinez-teamgenoot werd niet geselecteerd. Net als Taliafico speelde kapitein Lionel Messi 90 minuten.

Brazilië behaalde ook goede resultaten door Uruguay te verslaan. In het Montevideo-spel schoten Arthur en Richarlison 0-2. Door de rode kaart van Edinson Cavani had Uruguay de laatste tien minuten minder wedstrijden met een man die op het been van Ricarlison stond en na ingrijpen van de VAR moest vertrekken.

Brazilië scoorde 12 punten in vier wedstrijden en blijft de groepsleider. De naaste aanvaller van Argentinië scoorde twee punten minder. De vier beste teams kwalificeren zich voor het WK 2022 in Qatar.

Ecuador heeft geen Colombiaanse kinderen

Ecuador, dat derde werd in de groep, leidde Quito na 9 minuten met 2-0, tegen Colombia. Robert Arboleda opende het doel met een draai in de 7e minuut om de score te herschrijven. Kort daarna verdubbelde Angel Mena de voorsprong na een mooie lange pass.

Nog voor rust kwam de thuisploeg op 4-0 met input van Michael Estrada en Xavier Arreaga. James Rodríguez deed voor rust namens Colombia een stap terug van de strafschop.

In de tweede helft vertraagden de Ecuadorianen het wat, maar ze waren nog steeds trefzeker. Gonzalo Plata zag twaalf minuten voor tijd de Netten in het oog, en een prachtige bal viel van de paal. Twee minuten later moest de middenvelder door de tweede gele kaart het veld verlaten. Arboleda bepaalde de uiteindelijke uitslag van blessuretijd.

Chili onderuit in Venezuela

In Caracas stond Chili na 9 minuten achter Venezuela vanwege een kopbal van Luis Margo. De bezoeker herstelde snel zijn evenwicht via de bandrecorder van Arturo Vidal.

De wedstrijd lijkt af te stevenen op een gelijkspel, maar in de slotfase scoorden de Venezolanen toch nog drie punten. Salomón Rondón maakte nauw contact met de cross van Yeferson Soteldo en bracht de eerste overwinning van zijn land in de WK-kwalificatiewedstrijden.

Paraguay speelde met 2-2 gelijk  tegen Bolivia, het laatste van tien landen. Paraguay werd vierde en deed bijna mee aan het WK.

nu.nl/ Tanitshah Kirton-