Titelkansen Barça slinken verder na gelijkspel bij Celta.

Zaterdag 27 juni 2020-FC Barcelona heeft opnieuw punten gemorst in de strijd om de Spaanse titel. Barça, waar Frenkie de Jong nog geblesseerd ontbrak, speelde op bezoek bij Celta de Vigo 2-2 gelijk. Iago Aspas maakte drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd uit een vrije trap de 2-2, terwijl Luis Suárez twee keer trefzeker was namens de Catalanen.
Barça heeft nu één punt meer dan Real Madrid, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Real kan zondag bij een overwinning op Espanyol het verschil naar twee punten brengen.In Vigo kwam Barcelona na twintig minuten op voorsprong. Een prachtige assist van Messi werd door buurman en vriend Suárez gepromoveerd tot doelpunt: 0-1. In het vervolg zette Celta echter aan en vijf minuten na de rust kwam de beloning toen Fedor Smolov het net vond en de thuisploeg weer naast de Catalanen zette.
Celta bleef uitstekend meedoen met Barça, maar in de 67ste minuut was het opnieuw Suárez die scoorde. Barça leek de drie punten mee te mogen nemen, maar Iago Aspas besloot daar anders over. De aanvaller schoot een vrije trap binnen, waardoor de nummer 16 van La Liga twee punten afsnoepte van de titelkandidaat. Al slinken die titelkansen voor Barça .

– AD/NL –