Uitstel Roland Garros slecht nieuws voor Rosmalen: ‘Wordt complexe puzzel’

Donderdag 08 april 2021 – Toernooidirecteur Marcel Hunze houdt ondanks de nieuwe datum voor Roland Garros hoop dat het Libéma Open begin juni kan doorgaan. Het Grand Slam-toernooi in Parijs is met een week verplaatst en valt nu samen met het grastoernooi in Rosmalen.

“We zijn nu in nauw overleg met alle bonden over de gevolgen van dit besluit”, zegt Hunze donderdag in gesprek met NU.nl. “Alle opties liggen nog op tafel. Het zou kunnen dat we opschuiven naar een andere week en het zou ook kunnen dat het toernooi niet door kan gaan. Het wordt een complexe puzzel.”

Door het grote aantal coronabesmettingen in Frankrijk kondigde de regering afgelopen weekend een nieuwe lockdown af. Aangezien er waarschijnlijk halverwege mei versoepelingen mogelijk zijn, is besloten om Roland Garros naar 24 mei tot en met 13 juni te verplaatsen. Van 5 tot en met 13 juni staat het grastoernooi in Rosmalen op het programma.

“Het nieuws viel niet echt rauw op ons dak. We waren op de hoogte dat er opties op tafel lagen om Roland Garros te verplaatsen. Het is jammer dat het in onze week valt, maar het is wel begrijpelijk en het kwam niet echt als een verrassing”, aldus Hunze.

-nu.nl-