Valencia voelde zich gedwongen wedstrijd uit te spelen na racisme-incident

Maandag 05 april 2021- Valencia heeft zijn spelers zondagavond in een verklaring gesteund voor de beslissing om in de uitwedstrijd tegen Cádiz CF (2-1) van het veld te lopen. De club baalt wel van de manier waarop de arbitrage handelde nadat verdediger Mouctar Diakhaby claimde racistisch bejegend te zijn.

Diakhaby kreeg het na een half uur spelen aan de stok met Cádiz-verdediger Juan Cala, die iets racistisch tegen de Fransman zou hebben geroepen. Een woedende Diakhaby besloot daarop van het veld te lopen. Zijn ploeggenoten volgden, maar na een korte onderbreking ging de wedstrijd – zonder Diakhaby – weer verder.

“We zijn trots op de steun die Diakhaby van zijn teamgenoten heeft gekregen en trots op de beslissing om samen het veld te verlaten”, schrijft Valencia in een verklaring. “We zijn wel teleurgesteld dat er geen officieel besluit over de situatie is genomen. Wij hebben de spelers niet gevraagd om terug het veld op te gaan.”

“De scheidsrechter vertelde de spelers welke consequenties er zouden volgen als ze niet op het veld zouden terugkeren. De spelers besloten vanwege die dreigende woorden toch weer verder te spelen. Dat is ook wat Diakhaby aan zijn medespelers vroeg en die hebben zijn wens gerespecteerd.”

Het is vaker voorgekomen dat spelers na een racistische belediging gezamenlijk van het veld liepen, maar het was de eerste keer dat het in La Liga gebeurde. Valencia-aanvoerder José Luis Gayá zei in gesprek met Movistar dat zijn ploeg riskeerde om minstens drie punten in mindering te krijgen.

“En misschien nog wel meer, zo werd ons verteld. Als Diakhaby ons niet had gevraagd door te spelen, hadden we dat ook niet gedaan. Hij was er kapot van en kon zelf niet verder”, aldus Gayá, die van Diakhaby heeft gehoord wat er precies is gezegd door Cala. “Maar het is een heel lelijke belediging die ik niet wil herhalen.”

Bron:-Nu.nl-