Van Dijk miste ‘pit en strijd’ bij Oranje in eerste helft tegen Italië

Dinsdag 08 september 2020 – Virgil van Dijk is kritisch over het spel van het Nederlands elftal in de eerste helft van het met 0-1 verloren Nations League-duel met Italië. Volgens de aanvoerder was het “matig tot slecht” wat Oranje maandag liet zien in de Johan Cruijff ArenA.

“We zetten voor rust geen druk en waren heel slordig in balbezit”, aldus Van Dijk, die onder indruk was van het spel van het verjongde Italië van bondscoach Roberto Mancini.

“Zij hadden veel bewegende spelers, ze gingen van links naar rechts. Daar hadden we meer tegenover moeten stellen. Het begint met pit en strijd, en dat was er in de eerste helft niet genoeg.”

Met de 0-1-ruststand door een rake kopbal van Nicolò Barella mocht Oranje niet eens klagen, want de Italianen lieten in de eerste helft nog aardig wat kansen onbenut.

“De eerste helft was ook mentaal zwaar, omdat we de bal niet hadden”, vertelt Van Dijk. “Op een gegeven moment raakten spelers vermoeid en dan is het lastig om te blijven gaan en bij balbezit loopacties te maken. Het was echt matig tot slecht.”

-nu.nl-