Verdachte ter zake poging diefstal opgesloten

Dinsdag 28 september 2021 – De 25-jarige Miquel D. is in de vroege ochtend van vrijdag 24 september door de politie van het bureau Kwatta aan de Tweelingenstraat in de kraag gevat.
De wetsdienaren koersten na verkregen melding van het Command Center naar de Tweelingenstraat. Daar aangekomen troffen zij een grijs gelakte voertuig dat op een afstand stond geparkeerd aan. Bij het zien van de politie reed het voertuig met een hoge snelheid weg. De politie zette de achtervolging in en constateerde dat twee manspersonen uit het voertuig waren gestapt en een in bosschage waren opgerend.
Het gelukte de politieambtenaren de bestuurder Miquel die nog in het voertuig zat, staande te houden. Bij een ingesteld onderzoek in de auto stuitte de politie op onder andere een capuchon, sokken, touw, knipwerktuigen en andere gereedschap-pen. Zowel het voertuig als de voorwerpen werden door de politie in beslag genomen.
De verdachte Miquel werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst. Aan de opsporing en aanhouding van zijn twee voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

-KPS-