Verstappen zet derde tijd neer in tweede training GP China

Vrijdag 12 april 2019 – Max Verstappen heeft zich vandaag flink verbeterd tijdens de tweede training voor de Grand Prix van China. Op het Shanghai International Circuit kwam hij met 1.33,551 tot de derde tijd.
Eerder op de dag had Verstappen met 1.34,344 nog de vierde tijd geklokt in de eerste training. Bij de tweede sessie moest hij alleen Valtteri Bottas van Mercedes (1.33,330) en Ferrari-coureur Sebastian Vettel (1.33,357) met klein verschil voor laten gaan.
De snelste rondetijd van Verstappen had nog scherper kunnen zijn, maar bij het uitkomen van de laatste bocht verloor hij wat snelheid door overstuur.
Het kleine verschil met de concurrentie zal Verstappen veel vertrouwen geven voor de rest van het weekend. In China heeft Red Bull Racing enkele aerodynamische aanpassingen aan de auto verricht. Bovendien werd er een montagefout hersteld, die Verstappen bij de Grand Prix van Bahrein twee weken geleden parten speelde.
Aan het einde van de training klaagde Verstappen over een probleem met de koppeling van zijn auto. Ook Vettel leek een mankement aan zijn wagen te hebben. Zijn Ferrari moest door monteurs vanaf de pitstraat de garagebox in
worden geduwd.
-nu.nl-