Vervallen BAZO- en BZV-kaarten worden verlengd

Maandag 11 januari 2021- De geldigheidsduur van BAZO- en BZV-kaarten was van 31 juli 2020 tot 31 december 2020, de geldigheidsperiode is verlengd tot 28 februari 2021. Dit betekent dat de zorg en diensten aan mensen in het bezit van een BAZO- en of BZV-kaart tot 28 februari 2021 zal geschieden.

De verlenging van de registratieg voor BAZO- en BZV-kaarten duurt tot 15 februari 2021. Het registratieformulier is op te halen bij de verschillende vestigingen van BAZO, RGD of SZF, of online te downloaden. Het ministerie van SOZAVO vereist dat het formulier thuis wordt ingevuld en het BAZO-kantoor alleen betreden voor indiening. De beoordeling van de ingediende aanvraag wordt zo spoedig mogelijk afgerond. Aanvragers van wie de aanvragen zijn goedgekeurd, ontvangen een sms en krijgen zo snel mogelijk een nieuwe BAZO- of BZV-kaart.

De service biedt ook garanties voor mensen van 0-16 jaar en mensen ouder dan 60 jaar van wie de BAZO-kaart geldig is van 31 juli 2020 tot 31 december 2020 tot en met 28 februari 2021. Deze groep mensen hoeft alleen een kopie van hun identiteitskaart of een kopie van het familieboek en een volledig registratieformulier ingevuld in te leveren.

Ramsaran, minister van SOZAVO, drong er bij het BAZO-kantoorpersoneel op aan om de gegeven instructies op te volgen en de aanvragen zo snel mogelijk af te handelen. Dit zorgt voor een vlotte voortgang en de uitgifte van nieuwe BAZO-kaarten aan belanghebbenden.

-STVS Website-