WHO roept op: Eerlijke en gezonde wereld

Woensdag 07 april 2021- De Wereldgezondheidsorganisatie roept op om een eerlijke en gezondere wereld na te streven. Dit doet zij in verband met de wereld gezondheidsdag vandaag 07 april. Het ministerie van Volksgezondheid staat naar zeggen van minister Ramadin, vooral vanwege de Corona pandemie, pal achter deze oproep.

De minister hekelt het feit dat in de afgelopen periode ondanks verschillende oproepen vanuit de regering burgers de gezondheid van zichzelf en anderen in gevaar brengen door onverantwoordelijk handelen.

In verband met de Wereldgezondheidsdag heeft president Chandrikapersad Santokhi deelgenomen aan een online discussie met als thema “Veranderende paradigma’s in een pandemische wereld”. In zijn presentatie benadrukte het staatshoofd dat het samenbrengen van mensen, de sleutel is om een ​​betere, welvarende, veiligere en gezondere samenleving op te bouwen. Dit is volgens het staatshoofd de drijfveer voor zijn regering bij de aanpak van de armoede en de economische crisis in Suriname.

Volgens president Santokhi is het belangrijk dat in lijn met het thema van de Wereldgezondheidsdag ontwikkelingslanden ook volop toegang hebben tot covid-19 vaccins.