Zes leerlingen zullen Suriname vertegenwoordigen in Amerika

Donderdag 8 auguatus 2019 – De organisatie YES verzorgt empowerment trainingen, workshops en coachingstrajecten voor scholieren in Suriname. Er zijn van het jaar zes leerlingen gekozen die Suriname voor 10 maanden zullen vertegenwoordigen in Amerika. In gesprek met de managar van YES, Dave Abeleven gaf hij aan dat er vanaf het begin van het schooljaar op de prestaties van de leerlingen wordt gelet. De leerlingen gaan dan door vier selectie momenten heen en wordt er danpas de selctie gemaakt. De 6 gekozen leerlingen vertrekken op dinsdag 13 augustus en zullen allemaal bij verschillende gastgezinnen verblijven en zijn dan in Juni 2020 terug in Suriname.

Doelstelling
YES is een oragnisatie die toegankelijke en effectieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van de jeugd in Suriname. Hun mogelijkheden van slagen in het onderwijs verhogen en hun kansen in de maatschappij vergroten. Y.E.S. doet dit door het aanbieden van trainingen, workshops en coachingstrajecten. Centraal hierin staat de ontwikkeling van een positief zelfbeeld, zodat jongeren in staat zijn hun talenten ontdekken en volwaardig kunnen participeren in de maatschappij.

De doelgroep van stichting Y.E.S. is de jeugd van Suriname in zijn geheel, zij richten zich namelijk op de jeugd tussen de 15 en 17 jaar. De organisatie werkt samen met partners in Amerika waarbij er ook cultuuruitwisseling plaatsvindt.
-Anastacia Derby-