Ziyech hielp Marokko opnieuw de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup te winnen

Woensdag 18 november 2020 – Hakim Ziyech hielp Marokko dinsdag de Centraal-Afrikaanse Republiek met 0-2 te verslaan. Hierdoor kan Marokko de kans om in theorie mee te doen aan de Afrika Cup alleen maar voorbij laten gaan.

Vijf minuten voor rust werd de gebogen vrije trap van Zijeć door iedereen gemist, ook de doelman van de Centraal-Afrikaanse Republiek met 0-1. Tijdens de blessure scoorden Ajax, Twente en Heerenveen-oud-speler Youssef En-Nesyri 0-2.

De 27-jarige Ziyech speelde zijn 37e interland voor Marokko en scoorde zijn 17e doelpunt. Naast de Chelsea-middenvelder werd ook Sofyan Amrabat in Nederland geboren, hij stond dinsdag op de basis.

AZ`er Zakaria Aboukhlal mocht binnen tien minuten voor tijd aan het duel deelnemen en nam deel aan het tweede interland. De 20-jarige aanvaller scoorde het doelpunt toen hij vier dagen geleden zijn debuut maakte voor Marokko, toen de 4-1-score van de Centraal-Afrikaanse Republiek te hoog was. Ziyech was toen tweemaal trefzeker.

Marokko scoorde 10 punten na vier wedstrijden en leidde de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup in Groep E. Meedoen aan de Kameroense Kampioenschappen die in januari 2022 begonnen, is bijna onmogelijk om het land te ontvluchten.

nu.nl/ Tanitshah Kirton-