1 juli moet staan in het teken van  rust en bezinning

30 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 30 juni 2021- Op 1 juli zal het 158 jaar geleden zijn dat de slavernij is afgeschaft. Door de Covid-19-pandemie zullen er van het jaar geen activiteiten georganiseerd worden zoals, wij dat ieder jaar gewend waren. Volgens Dorenia Babel, Okomfo Fu Kondre is het juist goed dat er niet gefeest wordt. Het is tijd dat wij in alle rust gaan na denken over hoe wij ons leven verder invulling willen gegeven.

Het is intussen al 6 jaar geleden dat Dorenia Babel benoemd en beëdigt werd tot Okomfo Fu Kondre. Het moet een  dag worden waarop wij gaan werken aan onze talenten en minder vasthouden aan de  pijnen van ons verleden. Het is daarom belangrijk om aan zelf reflectie en evaluatie te doen. Wij hebben door de lockdown en covid de tijd om aan ons zelf te werken op het geestelijk niveau.

Voor oprichter van de muziek groep Warimbo Krioro, Ali’Jah Severin moeten de jongeren nu de tijd nemen om  zich te laten scholen in de geschiedenis van hun zelf. Voor hem is 1 juli ook een dag van bezinning waarbij wij respect moeten betuigen aan alles en iedereen om ons heen.

Orlando Ceder beter bekend als Nana Lando, artistiek directeur van de muzikale groep Black Harmony, vindt de ontwikkelingen binnen de groep Afrikanen in diaspora positief, er is veel meer informatie beschikbaar die nu binnen hand bereik is. De samenwerking tussen stichting Untold en BlackHarmony  door het maken van theater voorstellingen zorgen er ook voor dat personen geïnformeerd worden over diverse onderwerpen.

Van dit  jaar zal er jammer genoeg geen fakkelloop worden georganiseerd, door de covid-19-pandemie is niet mogelijk om bepaalde activiteiten te organiseren, rond 1 juli Keti Koti. Maar dat wil niet zeggen dat er niet gewerkt wordt aan de bewustwording van de groep van jonge en ouderen in ons midden.

-STVS Nieuwsredactie-