200 grondbeschikkingen verstrekt in Saramacca

14 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 14 augustus 2021- Op vrijdag 13 augustus zijn 200 grondbeschikkingen verstrekt in het district Saramacca. Volgens minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer, hebben sommige personen langer dan 20 jaar gewacht op dit moment. Het is de bedoeling dat Saramacca werkelijk het district wordt dat voor de export van groenten en fruit zal moeten zorgen. De STVS-redactie sprak enkele burgers die hun grondpapieren hebben ontvangen.

De achterstand in het verstrekken van grondbeschikkingen in Saramacca, wordt langzaam maar zeker ingehaald. Volgens districtscommissaris Sherin Bansi-Durga is dit een goede stap, richting de weg die de regering wil inslaan om de landbouw in het district tot ontwikkeling te brengen.

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer moet het vertrouwen van de samenleving terug winnen, vindt parlementsvoorzitter Marinus Bee.

Saramacca is het tweede district waar er grondbeschikkingen zijn verstrekt door minister Vorswijk. Volgens haar is het van belang dat de burgers niet speculeren met hun grondpapieren. Ook in de andere districten zullen personen dit jaar nog een beschikking in handen krijgen.

Elke Surinamer heeft recht op een stukje grond, ongeacht de partijkleur. Wij zijn allemaal Surinamers, benadrukte Vicepresident Ronnie Brunswijk.  De wet op grondhuur en erfpacht zal herzien worden. Volgens president Chandrikapersad Santokhi is dat noodzakelijk. Dit zal in de toekomst voordelig zijn voor het land.

-STVS Nieuwsredactie-