25 doden bij politie-inval in Sloppenwijk Rio De Janeiro

27 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 27 mei 2022- Het aantal doden als gevolg van de politie-operatie afgelopen dinsdag in een favela oftewel een sloppenwijk in Rio de Janeiro, is gestegen naar 25. Drie personen zijn aan hun verwondingen overleden in een plaatselijk ziekenhuis, meldde de militaire politie gisteren.

De operatie door de Federale Politie, de Federale Verkeerspolitie en de Militaire Politie vond plaats in Vila Cruzeiro in een poging de leiders van de grootste criminele factie van de stad gevangen te nemen. De militaire politie zei dat politieagenten reageerden op de aanval door vermeende criminelen in de favela, waarbij 15 verdachten om het leven kwamen. Een 41-jarige vrouw werd gedood door een verdwaalde kogel en negen andere lichamen zijn niet geïdentificeerd.

Bij de confrontatie vielen ook verschillende gewonden, waaronder een tiener en twee mensen die woensdagochtend vroeg stierven. Tijdens de operatie werden geweren, pistolen en een granaat in beslag genomen, evenals een grote hoeveelheid drugs, motorfietsen en voertuigen die door de vermeende criminelen werden gebruikt. Dit is de op één na dodelijkste politieoperatie die door veiligheidstroepen in Rio de Janeiro wordt uitgevoerd. Een jaar geleden in de Jacarezinho-favela vielen bij een soortgelijke politie-operatie 28 doden.