25 februari voor de 39ste keer herdacht te Revo-plein

26 February 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 26 februari 2019 – De “Herdenking van de dag van Bevrijding en Vernieuwing” op het Revo-plein, is ook dit jaar in grote getale bezocht. Vrijwel uit alle delen van het land zijn mensen gereisd naar de hoofdstad Paramaribo om deelgenoot te zijn van de jaarlijkse herdenkingsmanifestatie. Zoals elk jaar is de herdenking wederom gehouden in de avond van 24 op 25 februari.

Als leider van de revolutie destijds legde president Bouterse de nadruk op het feit dat de herdenking van 25 februari 1980 niet zomaar een dag is geweest. “Het is een traditie dat wij elk jaar in de avond van 24 op 25 februari bij het monument van de Revolutie aan de Waterkant bij elkaar komen om ons te bezinnen. Ook om het belangrijke moment waar wij in 1980 het besluit namen om samen met ons allen het land Suriname daadwerkelijk tot een onafhankelijk land te maken” aldus president Desiré Bouterse.

Het staatshoofd maakte van de gelegenheid gebruik om zijn directe waarde broeders die toen mee hebben gestreden, te bedanken voor alles. Vervolgens vroeg het staatshoofd de aanwezigen om wederom 1-minuut stilte ter herdenking, in acht te nemen voor alle Surinamers die zijn voorgegaan. “De strijd is toen gevoerd om dit land uit de handen te halen van de koloniale meester en Suriname tot een zelfstandig land te maken” zei president Bouterse.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-