3 januari dag van nationale rouw

1 January 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 01 jan 2019 – President Desiré Bouterse heeft tijdens zijn nieuwjaarstoespraak een dag van nationale rouw afgekondigd voor getroffenen van het recente bootongeval. “De regering heeft besloten om 3 januari uit te roepen tot een dag van Nationale rouw. Laten wij allen bidden voor de nabestaanden”, aldus president Bouterse tijdens zijn nieuwjaarsrede op oudjaarsavond.

“Na de kerstdagen in een vreugdevolle sfeer doorgebracht te hebben, is Suriname aan de vooravond van 2019 opgeschrikt door een tragisch bootongeluk, dat zich heeft voorgedaan op de Coppenamerivier met het noodlottig gevolg van verlies van vele mensenlevens. Deze tragedie heeft ons opgeschrikt”, aldus de ietwat terneergeslagen president.
Op zondag 30 december heeft de president Bouterse een tweede bezoek gebracht aan de nabestaanden en overlevenden in de Memre Boekoe Kazerne. Ook de voorzitter van De Nationale Assemblee Jennifer Geerlings-Simons was daarbij aanwezig. De regering voelt zich verplicht om met alle tact deze aangelegenheid aan te pakken.

De president zegt verder dat de regering en de plaatselijke gemeenschap nadat er melding is gemaakt van het ongeval onmiddellijk eerste hulp hebben geboden om te redden, wat te redden was en om het leed te verzachten. Vanuit de overheid zijn het Nationaal Leger, het Korps Politie Suriname, het Districtsbestuur en de medische hulpdiensten ingezet.
Het tragisch ongeval heeft zich voorgedaan in de nacht van 27 op 28 december 2018 in de omgeving van Kalebaskreek. De president heeft vanwege zijn verantwoording en de aard van deze kwestie op vrijdag 28 december persoonlijk zijn medeleven getoond aan de slachtoffers en nabestaanden. Ook daarna is er nauw contact onderhouden met de overlevenden en nabestaanden.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-