36 ton marihuana in Paraguay verbrand

22 September 2021

Comments: 0

Woensdag 22 september 2021- 36 ton marihuana, de grootste inbeslagname tot nu toe in Paraguay, is vorige week vrijdag verbrand in het noordelijk gelegen departement Concepción. Dit gebeurde daags na de arrestatie van vier mensen die betrokken waren bij mensenhandel, gericht op Brazilië.

De lading, die zich sinds juli in een magazijn bevond, toen ze in dat gebied door de veiligheidstroepen in beslag werd genomen, werd eerder gewogen en onderworpen aan een nieuwe analyse in aanwezigheid van de verantwoordelijke openbare aanklager en het personeel van het Nationaal Anti-Drugsecretariaat. De verantwoordelijke rechter, Rosarito Montanía, beschreef deze inbeslagname als een “historisch feit”. Montanía legde aan de media uit dat de arrestanten, waaronder een Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie in Concepción, zullen worden aangeklaagd en naar de dienstdoende rechtbank zullen worden gestuurd voor het opleggen van de overeenkomstige maatregelen.

Het Openbaar Ministerie wees erop dat de operatie plaatsvond na inlichtingenwerk na de in beslag genomen lading en door middel van door de rechtbank geautoriseerde opnames. Bij de operatie werd het hoofd van de organisatie gearresteerd samen met zijn broer, een fiscale medewerker van het Openbaar Ministerie in de stad Concepción. Een derde gedetineerde is een voormalig ambtenaar van het parket van Concepción, waar hij werkte als chauffeur die deel zou uitmaken van de logistiek, terwijl de vierde de belangrijkste logistieke operator van het plan zou zijn.