GBB Minister deelt eerste grondbeschikkingen uit

5 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 05 augustus 2021- Dinotha Vorswijk, die dinsdag is beëdigd als minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), deelt vrijdag 150 grondbeschikkingen uit in district Marowijne. De week daarop volgt district Saramacca. Dit wordt tegenover de Ware Tijd bevestigd door GBB-directeur Meredith Vitolé.

Ze zegt dat de achterstand “behoorlijk groot” is, daarom dat amper drie dagen na de benoeming van de nieuwe minister er een aanvang wordt gemaakt met de uitgifte van grondpapieren. “We hebben een traject uitgezet en we gaan de komende weken landelijk aan de slag met de uitreikingen”, verzekert Vitolé. In Marowijne zullen president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk aanwezig zijn.

Het ministerie richt zich in deze fase meer op bouwkavels omdat er vooral op dat gebied een grote vraag bestaat. Vitolé: “We zijn nu bezig met overheidsverkavelingsprojecten. We willen zoveel mogelijk mensen in aanmerking doen komen omdat je bij de particulieren duizenden euro’s moet neertellen.” De directeur roept de gemeenschap daarom op een aanvraag te doen bij het ministerie. “We zijn er voor het volk”, benadrukt ze.

Verder zegt Vitolé dat er nu nog geen zicht is hoeveel tijd nodig is om de achterstand weg te werken. Ze belooft wel dat GBB er alles aan doet om die in te lopen. Om de gemeenschap meer duidelijkheid te geven over de vorderingen na de aanvraag, komt het ministerie met een ICT-systeem dat de indiener in de gelegenheid zal stellen het proces zelf te volgen.