41 doden bij brand in koptische kerk in Egypte

15 August 2022

Comments: 0

Bij een brand in de kerk van Abu Sayfayn in de Egyptische hoofdstad Caïro zouden er minstens 41 doden en 14 gewonden zijn. Dat meldt de Koptische kerk.

Het Egyptische ministerie van Volksgezondheid maakte eerder gewag van 55 hospitalisaties en meldde dat het aantal dodelijke slachtoffers nog bepaald moet worden. De brand brak uit tijdens een christelijke viering in en rond de Abu Sayfayn kerk. Er ontstond een stormloop van mensen die in paniek probeerden weg te vluchten. Hierdoor werden verschillende slachtoffers vertrapt door de menigte. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, aldus de autoriteiten.

Een eerste onderzoek wees volgens een politieverklaring op een elektrische kortsluiting. Tien tot vijftien procent van de zowat 100 miljoen Egyptenaren behoren tot de koptische kerkgemeenschap. Ze vormen dus een belangrijke minderheid in het land. De koptische kerk geldt als de grootste christelijke kerk in het Midden-Oosten. President Abdel Fattah al-Sissi meldt intussen via Facebook dat de overheid alle mogelijke maatregelen neemt.