7 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 7 april 2022- Bewoners van het dorp Klaaskreek, in het district Brokopondo, hadden enkele dagen te kampen met een gebrek aan schoon drinkwater uit de kraan. Het probleem had volgens Hoofdkapitein Michel Walden, vermoedelijk te maken met het openstellen van de spuit-kleppen van het Stuwmeer. Het lokaal gezag, de districtscommissaris en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen hebben ondertussen hulp geboden aan de bewoners, geeft Walden aan.

De schade aan het materiaal van de SWM is beperkt gebleven, doordat de distributiepomp meteen werd stilgelegd. Joachim, De Regio Chef SWM Binnenland geeft aan dat het waterbedrijf alles in het werk stelt om herhaling van het probleem, te voorkomen.
Het inzetten van watertrucks is volgens hem een tijdelijke oplossing. De huishoudens worden, na de essentiële diensten van Klaaskreek, geleidelijk aan voorzien van schoon drinkwater.
De bewoners van Klaaskreek hebben namens Hoofdkapitein Walden hun dank uitgesproken voor de wijze waarop de SWM is omgegaan met de situatie.