58e duel tussen Nadal en Djokovic: ‘We leven voor deze momenten’

11 June 2021

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 11 juni 2021 – Vijftien jaar na hun eerste ontmoeting, ook toen op Roland Garros, spelen Rafael Nadal en Novak Djokovic vrijdag voor de 58e keer tegen elkaar. In de halve finales in Parijs staat er veel meer op het spel dan alleen een finaleplek bij het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar.

“Een wedstrijd tegen Nadal is gewoon anders”, zei Djokovic woensdag na zijn zege op Matteo Berrettini in de kwartfinales. “We leven voor dit soort momenten. Ik weet dat ik mijn beste tennis moet laten zien”, aldus Nadal na zijn overwinning op Diego Schwartzman.

Roger Federer tegen Nadal was lang dé kraker in het tennis, maar dat duel is ‘slechts’ veertig keer gespeeld. Bij Federer-Djokovic staat de teller op vijftig partijen. En dus is het niet gek dat Djokovic zijn rivaliteit met Nadal “historisch” noemt, en hij de Spanjaard als een grotere concurrent ziet dan Federer.

“Het wordt een speciale wedstrijd”, zegt Carlos Moyà, de coach van Nadal, in gesprek met de Spaanse krant Marca. “Het is het duel dat het vaakst is gespeeld in de tennisgeschiedenis. De rivaliteit is groot.”

Vorig jaar was Nadal in de finale van Roland Garros veel te sterk voor Djokovic (6-0, 6-2 en 7-5). “We verwachten geen herhaling van die wedstrijd, ‘Rafa’ gaat het moeilijk krijgen”, aldus Moyà. “Zijn niveau in de finale van vorig jaar is ook bijna niet te overtreffen, het was een masterclass in graveltennis.”

“Ik denk dat het vrijdag meer een wedstrijd wordt als vorige maand in Rome”, doelt Moyà op de finale van het Masters-toernooi op gravel, die Nadal won na een lange driesetter (7-5, 1-6 en 6-3). “Er zullen ups en downs zijn. We hebben veel vertrouwen, maar weten ook hoe goed Djokovic is.”

-nu.nl-