Integraal resultaat landelijk veiligheidsoperatie

18 September 2023

In: Nieuws
Comments: 0

Op zaterdag 16 september 2023 vond er een landelijke veiligheidsoperatie plaats. De operatie begon om 23.00 uur en eindigde om 04.00 uur en had als doel algehele veiligheidscontroles uit te voeren. Hier zijn de belangrijkste resultaten van de operatie:

In totaal werden 117 snel rechtelijke processen-verbaal opgemaakt.  De meest voorkomende overtredingen waren het rijden met micaplaten (52 gevallen), het niet ter herkeuring aanbieden van voertuigen (45 gevallen), overschrijding van de maximumsnelheid (23 gevallen), het rijden zonder verzekering (19 gevallen) en het rijden zonder rijbewijs (7 gevallen). Er werd een totaalbedrag van SRD 20.345,- aan boetes geïnd.

Er werden ook verschillende goederen in beslag genomen, waaronder een vuistvuurwapen, munitie, gasbuksen, een dolkmes, een taser, xtc-tabletten, tabletten, marihuana, hasj, sukru, xtc-tabletten en cocaïne.

Tijdens deze operatie zijn ook vijf auto’s, een motorfiets en twee bromfietsen in beslag genomen. Verder werden rijbewijzen werden ingevorderd vanwege overschrijding van de maximumsnelheid. De politie heeft ook drie personen gearresteerd, vanwege overtreding van de vuurwapenwet en rijden onder invloed. En in totaal 1479 voertuigen werden gecontroleerd.

Daarnaast waren er nog enkele bijzonderheden tijdens de operatie:

De Maritieme eenheid controleerde twee vaartuigen en vijf aanmeersteigers, waarbij een onbevoegde persoon aan boord van een vaartuig werd aangetroffen en verwijderd. Bij een drugscontrole werden drugs en een gasbuks aangetroffen die in een toiletcistern waren verstopt. Tippelaars aan de Anamoestraat werden verwijderd in verband met vreemdelingenzaken en mensenhandel.

De operatie werd uitgevoerd door verschillende eenheden, waaronder de Basispolitie, Maritieme Politie, MSD, Verkeer Handhavings- Team, Regio Bijstand team van Paramaribo, Midden, West en Oost, Arrestatie Team, Narcotica Brigade, Vreemdelingendienst, Trafficking in Person, Korps Penitentiaire Ambtenaren en de Militaire Politie.