90.000 AstraZeneca vaccins aangekomen in Suriname

10 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 10 juni 2021 – Vanuit Amsterdam zijn op 9 juni 2021, 90.000 Astrazeneca vaccins, medische hulpgoederen, vaccinatie benodigdheden en Personal Protective Equipment (PPE) aangekomen in Suriname. De geleverde vaccins zijn onderdeel van het steunpakket, welke Nederland aan Suriname geeft in de strijd tegen COVID-19. De SLM heeft in het transport gefaciliteerd.

De SLM toont met deze daad haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, door een bijdrage te leveren aan niet alleen het helpen bestrijden van Covid-19, maar ook zoveel als mogelijk het vaccineren in Suriname te stimuleren.

Op maandag 7 juni 2021 ondertekende de Minister van Volksgezondheid, Drs. Amar Ramadhin de schenkingsovereenkomst tussen de Republiek Suriname en de Staat der Nederlanden. Van Nederlandse zijde heeft zijn collegaminister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, de overeenkomst ondertekend.

De bedoeling is dat Nederland 750.000 AstraZeneca-doses levert, als het kan nog deze maand, maar dat is afhankelijk van de leveringen die Nederland zelf binnenkrijgt.

Met de ondersteuning ligt het in de lijn der verwachting dat Suriname de Covid-19 situatie sneller onder de knie krijgt.

De Ambassadeur van Nederland in Suriname, Henk van der Zwan, heeft in een toespraak toegezegd dat hij zich volledig zal inzetten zodat de steun aan Suriname gecontinueerd kan worden.Dr. Marc Sprenger, speciaal afgezant van de Nederlandse overheid en delegatieleider van de Nederlandse medische missie gaf aan erg onder de indruk te zijn van de vaccinatie-organisatie en complimenteerde het Ministerie van Volksgezondheid voor het vaccinatiegebeuren. Hij onthulde op de ontvangstceremonie dat op vrijdag 11 juni 2021 15 zorgverleners w.o. verpleegkundigen en artsen de Surinaamse zorg komen ondersteunen.

De Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin is heel blij met de toegezegde steun en haalde aan dat de relatie tussen Suriname en Nederland alleen maar zal verbeteren. “A friend in need is a friend indeed”, zei minister Ramadhin. Hiermee zegt hij namens de Surinaamse regering dank en roept eenieder op om zich te laten vaccineren. ” A vaccin doro, no twijfel moro”, zei Ramadhin op de ontvangstceremonie. De vaccins zijn conform de richtlijnen voor veilig medisch transport door het BGVS vervoerd onder toeziend oog van het Nationaal Immunisatieprogramma (NIP) van het BOG.

-Volksgezondheid-