Aangepaste viering Eid-ul-Adha

20 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 20 juli 2021- Eid-ul-Adha moet in het teken staan van samenwerken met elkaar, alleen zo kan er meer bereikt worden. Volgens Molai Abdoel Hanief, voorganger van Shifaitul-Islam, kan alleen door eenheid en samenwerken een groter maatschappelijk doel bereikt worden. Daarnaast, mogen de tradities die horen bij het Offerfeest niet verwaarloosd worden. Door de Covid-19-pandemie kunnen personen al enige tijd niet naar de gebedshuizen. Eid-ul Adha is dit jaar ook anders verlopen.

De dag is begonnen met gebed bij de moskee, met een beperkt aantal leden. Vele moskeeën hebben geen vergunning gekregen om vee in de moskee te slachten.  Door de pandemie zijn er veel belemmeringen ontstaan om het Offerfeest goed in te luiden en af te sluiten. En doordat de moskeeën al enige tijd geen bezoekers ontvangen, zorgt dat voor verwaarlozing van het geloof, vindt voorganger Hanief.

Dit jaar is het vlees huis aan huis verdeeld onder met name de zwakke huishoudens. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft een boodschap naar de samenleving toe.

-STVS Nieuwsredactie-