Aantal slachtoffers door noodweer en overstromingen in Azië loopt op

25 July 2021

Comments: 0

Zondag 25 juli 2021- Diverse landen in Azië kampen nog altijd met noodweer en overstromingen, met oplopende aantallen slachtoffers tot gevolg. Onder meer in India en China heeft de tyfoon die het noodweer veroorzaakte veel schade aangericht. Hevige moessonregens in het westen van India hebben volgens de autoriteiten al zeker 138 mensen het leven gekost. De meeste doden, zeker 49, waren inwoners van een dorp in de staat Maharashtra dat vrijdag door een modderstroom van de kaart werd geveegd.

Ook in de Chinese miljoenenstad Zhengzhou is het dodental als gevolg van overstromingen verder opgelopen. Volgens de laatste cijfers zijn zeker 63 mensen om het leven gekomen. In ondergelopen metrotunnels werden na het hoogwater nog meerdere lichamen van slachtoffers aangetroffen.

De tyfoon is intussen verder doorgetrokken en vormt nu een bedreiging voor de kuststad Zhousshan. In het oosten van China zijn diverse luchthavens uit voorzorg gesloten, zoals die van Sjanghai. Ook hogesnelheidstreinen rijden er niet en de Chinese Disneyland en andere attractieparken zijn dicht. De regenval in China is de hevigste in decennia.

Eerder raasde de tyfoon langs de Filipijnen. Daar zijn zeker vier mensen om het leven gekomen als gevolg van het noodweer. Twee van hen, onder wie een vijftienjarige jongen, werden door de bliksem geraakt. Diverse bruggen, gebouwen en wegen zijn door hevige moessonregens ingestort of beschadigd.

-Nu.nl-