Aanvoerder Dzyuba zegt af voor Russisch elftal vanwege oorlog in Oekraïne

15 March 2022

Comments: 0

Dinsdag 15 Maart 2022- Aanvoerder Artem Dzyuba stelt zich voorlopig niet beschikbaar voor het Russische nationale elftal. ‘’Maar nu heeft hij me gevraagd hem niet op te roepen voor een trainingskamp, vanwege de moeilijke situatie in Oekraïne, waar hij veel familieleden heeft wonen’’. ‘’Ik schaam me er niet voor dat ik een Rus ben, ik ben er juist trots op. En ik begrijp niet waarom sporters nu zouden moeten lijden’’.
Daardoor kan de nummer 35 van de FIFA-ranglijst ook niet deelnemen aan het WK in Qatar.

Dzyuba is medetopscorer van Rusland

Sinds het WK van 2018, waarbij Rusland verrassend de kwartfinales haalde, is Dzyuba de aanvoerder van de nationale ploeg. Met 30 goals in 55 interlands is de spits van FC Zenit medetopscorer aller tijden van Rusland. Dzyuba is al een tijdje geleden uit de gratie geraakt bij de Russische ploeg. Het is niet de eerste keer dat deze speler voor controverse zorgt in Rusland.