ABOP is nog niet ready voor een reshuffling

12 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 12 april 2022- De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), heeft meer tijd nodig voor een reshuffling. Dit zegt Vice-president, Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de geel-zwarte partij. Afgelopen donderdag 7 april 2022, maakte president Chandrikapersad Santokhi bekend dat binnen twee weken een reshuffling rond zal zijn. Brunswijk beaamt dat er enkele veranderingen moeten komen, maar hij is van mening dat er eerst goed geëvalueerd moet worden.

De vice-president geeft aan niet helemaal tevreden te zijn met de prestaties van de ABOP-ministers. Maar, naar eigen zeggen, kan hij niet de volledige schuld in hun schoenen schuiven. Zo krijgen de ABOP-ministers niet voldoende middelen van het ministerie van Financiën en Planning, om projecten uit te voeren, ondanks er autorisatie daarvoor is gegeven.

De VP noemde hierin het voorbeeld van het zonnepanelenproject in het binnenland, dat is goed gekeurd, maar qua financiële middelen is er nog niets vrijgegeven. Het project ligt nu stil, omdat er geen gelden meer worden vrijgegeven.