Actie Ronaldo komt Coca-Cola duur te staan: beurswaarde daalt met miljarden

16 June 2021

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 16 juni 2021 – Het beeld ging deze week de wereld over: tijdens een persconferentie schoof Cristiano Ronaldo demonstratief twee flesjes Coca-Cola aan de kant om deze te vervangen voor een flesje water. De Portugese vedette blijkt er met deze actie hoogstpersoonlijk voor gezorgd te hebben dat de beurswaarde van het frisdrankmerk flink is gekelderd.

De Spaanse sportkrant Marca berekende dat die waarde is gezakt van circa 200 miljard naar 196 miljard euro. Daarnaast ging het aandeel in waarde omlaag van 46,26 naar 45,53 euro.

Als een van de belangrijkste sponsors van het EK zal Coca-Cola ongetwijfeld niet blij zijn met de actie van Ronaldo, al blijft een officiële reactie vooralsnog uit. Ook de UEFA hult zich in stilzwijgen.

Ronaldo is een voorvechter voor een gezonde leefstijl en zei vorig jaar tijdens de Globe Soccer Awards in Dubai dat hij zich eraan stoorde dat zijn zoontje er blijkbaar soms anders over denkt. ,,Ik word weleens boos op hem als ik zie dat hij Coca-Cola of Fanta drinkt. Of als hij patat eet ofzo. Hij weet dat ik dat niet fijn vind.”

Dat hij zelf op 36-jarige leeftijd nog topfit is, bewees Ronaldo gisteravond in de EK-wedstrijd tegen Hongarije (3-0 zege). Door zijn twee doelpunten mag de aanvaller van Juventus zich nu EK-topscorer aller tijden noemen. Dat record deelde hij met de Fransman Michel Platini.

-ad.nl-