Adek studenten nemen deel aan model OAS vergadering

10 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 10 april 2022- Van 4-6 april hebben 8 studenten van de faculteit der Juridische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, deelgenomen aan de Caribbean Model OAS. De Model OAS General Assembly (MOAS) is een programma van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Het is ontworpen om democratische waarden onder de jongeren van het halfrond te promoten door middel van een simulatie van de Algemene Vergadering van de OAS.

Tijdens the Caribbean Model OAS vertegenwoordigen studenten de OAS-lidstaten en onderhandelen zij over resoluties die gaan over democratie, mensenrechten, hemisferische veiligheid en ontwikkeling in de Amerikas. Tegelijkertijd maakt het studenten en docenten vertrouwd met het werk van de OAS en haar lidstaten.

De MOAS voor studenten wordt sinds 1980 met succes gehouden, zowel bij het OAS hoofdkantoor als in verschillende landen van de Amerika’s. In 2005 werd het opnieuw ontworpen en gemoderniseerd in naleving van de principes van het Inter-Amerikaanse Democratische Handvest, om zoveel mogelijk studenten te bereiken op het hele halfrond.
Voor dit jaar is de Caribbean Model OAS virtueel gehouden vanwege de Covid-19-pandemie. De verschillende afgevaardigden moesten zich voorbereiden op de General Statements en die ook presenteren. Daarna werd ingegaan op vragen en opmerkingen van de andere deelnemers.