Agnes Samuel wint joke Smitprijs

21 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 21 april 2022- Agnes Samuel van Surinaams komaf wonende in Nederland, werd eerder dit jaar genomineerd voor de Joke Smitprijs en zij is nu ook de winnaar geworden. De prijs kreeg ze uitgereikt voor haar bijdrage aan vrouwenemancipatie.

De geboren coach voor politici met een migratieachtergrond, is volgens de jury een voorbeeld voor veel zwarte vrouwen in de politiek. De regeringsprijs is vernoemd naar de overleden feministe Joke Smit in 1981. Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een persoon die een bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland.

Juryvoorzitter, Devika Partiman van de Stichting “Stem op een Vrouw” heeft Samuel genomineerd voor de Joke Smit prijs. Zij vindt het belangrijk dat eenieder moet weten wie zij is. Devika geeft verder aan: “deze vrouw moet in de spotlight worden gezet, want het is heel mooi wat zij allemaal heeft gedaan. In de jaren 80 is Samuel zeer actief geweest in de beweging voor maatschappelijke bewustwording van migranten en vrouwelijke vluchtelingen.