Ajax heeft vrijdag in de Eredivisie een benauwde overwinning geboekt

2 November 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 02 november 2019 – Ajax heeft vrijdag in de Eredivisie een benauwde overwinning geboekt bij PEC Zwolle. De Amsterdammers kwamen al snel op een ruime 0-3-voorsprong, maar gaven de marge nog bijna uit handen: 2-4.

Het is voor Ajax de zesde overwinning op rij in de Eredivisie. Eerder werden Fortuna Sittard (5-0), FC Groningen (2-0), ADO Den Haag (0-2), RKC Waalwijk (1-2) en Feyenoord (4-0) verslagen.

Quincy Promes zette de landskampioen al vroeg op een comfortabele voorsprong met zijn zevende en achtste competitiedoelpunt van dit seizoen. David Neres tekende nog binnen twintig minuten voor de 0-3 en toen leek het duel gespeeld.

Gustavo Hamer (tien minuten voor rust) en Mustafa Saymak (na een uur spelen) brachten de spanning echter terug door de 1-3 en 2-3 te maken. PEC Zwolle jaagde op meer en Ajax had het moeilijk, maar Neres zorgde in de slotfase voor de beslissing met zijn tweede goal van de avond: 2-4.

Ajax verstevigt met de overwinning de koppositie in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben 32 punten na twaalf wedstrijden en staan zo negen punten voor op AZ, PSV en Vitesse, maar die drie clubs komen dit weekend nog in actie. PEC Zwolle staat nu veertiende.

Voor de ploeg van Erik ten Hag gaat de competitie volgende week zondag verder met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. PEC Zwolle speelt op die dag in Enschede tegen FC Twente. Ajax gaat dinsdag eerst nog op bezoek bij Chelsea in de Champions League.

-nu.nl-