AKB uiterlijk 15 december volledig uitbetaald

December 2, 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 02 december 2019 – De uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag loopt vlot. Het ligt in de planning om de uitbetaling van AKB uiterlijk 15 december 2019 af te ronden. “Na 15 december zullen wij hier geen uitbetalingen meer verrichten, dus kom uw geld optijd in ontvangst nemen”, zegt Monche Atompai, coördinator dienst Administratie-uitbetaling Sociale Voorzieningen in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut. Momenteel zijn de uitbetalingswerkzaamheden gaande in het ressort Hanna’s Lust in het district Wanica.

Ook in het ressort Koewarasan zal de betaling spoedig worden afgerond. Tot 10 december is de normale uitbetaling, terwijl de nabetaling loopt tot en met 13 december 2019 in het district Wanica. In januari zal het ministerie mogelijk van start gaan met de uitbetaling van AKB over het dienstjaar 2019, aldus Atompai.

Atompai zegt dat het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting voortdurend modellen bekijkt om zaken rondom de uitbetaling van AKB steeds meer te optimaliseren. Hij doelt met hiermee op onder andere faciliteiten en de accommodatie voor burgers die hun gelden moeten ontvangen. Er zijn stoelen en tenten voor de mensen om op hun gemak de afhandeling van hun betaling af te wachten. Elke zaterdag zijn we open voor de mensen die door de week niet kunnen komen. Ook is het kantoor door de week tot 18:00 uur open voor het publiek.

-NII-