Ambassadeur VSA Robert Faucher overhandigt geloofsbrieven aan president Santokhi

1 February 2023

In: Nieuws
Comments: 0

Robert Faucher is de nieuwe, residerende, ambassadeur voor de Verenigde Staten van Amerika in Suriname. De diplomaat heeft op 31 januari 2023, zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Chandrikapersad Santokhi. De ambassadeur bracht zijn dank uit aan president Santokhi voor zijn gastvrijheid en het accepteren van zijn geloofsbrieven. De Amerikaanse afgezant zal zich sterk maken voor het verdiepen van de relatie tussen Amerika en Suriname, ook vanwege de lange historie van vriendschap die er tussen de beide landen bestaat. Hij sprak de hoop uit op een goede samenwerking om de bilaterale en multilaterale relaties naar een hoger niveau te tillen. De diplomaat kijkt tevens uit naar een bredere samenwerking op alle gebieden omdat beide landen en diverse landen in de regio te kampen hebben met economische en klimatologische veranderingen.

President Santokhi gaf aan op nationaal niveau te blijven samenwerken met de Verenigde Staten op verschillende gebieden zoals landbouw, technische bijstand en handel. De recente ontdekking van olie & gas voor de kust van Suriname, biedt kansen voor het aantrekken van directe buitenlandse investeringen. Het staatshoofd feliciteerde de ambassadeur met zijn benoeming en sprak zijn vertrouwen uit dat hij een substantiële bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen en samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika.

De nieuwbakken ambassadeur zegt gesprekken te zullen hebben met mede diplomaten en lokale ondernemers, om zo aan de slag te gaan.