Ambtenaren beloond; ziekenhuispersoneel krijgt niets

28 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 28 maart 2022- Ambtenaren hebben een verhoging van 17% gekregen van de regering. Ook de sociale groepen hebben een extraatje gekregen. Vele ambtenaren hebben zich erover uitgesproken. Sommigen beweren, dat zij niet bijzonder veel erop vooruit zijn gegaan. Het is gebleken dat zodra de ambtenaren een salarisverhoging krijgen de prijzen in de winkels enorm stijgen. De oorlog in Oekraïne is niet de enige reden waarom de prijzen in de winkels stijgen. Het ernstige is dat spijsolie een luxeproduct is geworden. De afgelopen tijd hebben de groothandelaren spijsolie gehamsterd om meer winst te maken, want zonnebloemolie komt niet alleen uit Oekraïne.
Om terug te komen op de verhoging van de ambtenaren komt nog bij kijken dat de overheid niet aan deze groep verdient. Bij menigeen rijst de vraag als de verhoging aan de ambtenaren wel gerechtvaardigd is. Sommigen verschijnen nauwelijks op het werk of hebben niets te doen, maar ontvangen aan het eind van iedere maand hun salaris. Het is niet deze overheid alleen. Het lijkt soms wel heel erg oneerlijk tegenover de groep die niet in de positie verkeert om zelfs maar een dag, zonder af te melden op het werk, thuis te blijven simpelweg omdat er productie moet worden geleverd. Particulieren zijn veelal niet in staat om hun personeel blij te maken met een verhoging. Dit kan gewoon niet, omdat we een behoorlijk moeilijke periode achter de rug hebben waarbij in sommige gevallen personen hun baan zijn kwijtgeraakt of omdat de baas geen verhoging kan toekennen vanwege tegenvallende omzetten.
Een groep die steeds weer als laatst wordt gehoord is het verplegend personeel. Vooral in de COVID-periode hebben zij dag en nacht hun krachten gegeven om aan het bed te staan van de patiënten.
Zij hebben onder zeer zware druk moeten werken. Zij lijken weer een vergeten groep en hebben de 17% loonsverhoging niet gekregen. Terecht mogen zij dan wel boos worden, want als zij minder hadden gepresteerd tijdens de COVID-19-pandemie zou de situatie in het land veel erger zijn. Zij hebben net als alle andere personen ook verplichtingen.