Ambtenaren Justitie en Operationele diensten krijgen EHBO training

5 June 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 05 juni 2019 – De personeelsleden van het dienstonderdeel Justitie en Operationele diensten hebben een EHBO-training gevolgd. Deze training werd verzorgd in de vergaderzaal van het tweelinggebouw van Justitie en wel van maandag 27 mei tot en met donderdag 30 mei 2019. De initiatiefnemer bij dit project is Suelle Shepperd, belast met Personeelszaken.

In het verleden hebben zaken zich voorgedaan waarbij het personeel niet wist hoe adequaat te handelen. Het doel van deze training is om dan die veiligheid, preventie van ongelukken en het verlenen van eerste hulp bij ongevallen bij te brengen aan de personeelsleden. De training is verzorgd door Iwan Marengo en Kenneth Lettterboom van het Korps Brandweer Suriname (KBS) en is een combinatie geweest van praktijk en theorie.

Aan deze training hebben 14 personeelsleden uit verschillende afdelingen, die ressorteren onder de Dienst Justitie en Operationele diensten deelgenomen. De participanten hebben bij de afsluiting van de training op donderdag 30 mei een certificaat ontvangen. Deze is een voorlopige groep. Het voorstel is gedaan om de groep aan EHBO’ers binnen het ministerie uit te breiden. De deelnemers hebben aangegeven dat de training zeer interessant en leerrijk was. Zij zullen alles dat ze hebben opgestoken tijdens de training waar nodig toepassen.

-Bron: Ministerie van Justitie en Politie-