Amerikaanse voetbalbond verbaasd door aanklacht vrouwenploeg

16 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 16 maart 2019 – De Amerikaanse voetbalbond US Soccer heeft met verbazing gereageerd op de aanklacht van de voetbalsters van de nationale ploeg. Zij eisen gelijke betalingen en dezelfde werkomstandigheden als de mannen.
Voorzitter Carlos Cordeiro stelt zaterdag in een open brief dat hij het er volledig mee eens is dat de vrouwen dezelfde rechten verdienen als de mannen en dat er de laatste jaren al flinke stappen zijn gezet in dat traject.
“We zijn dan ook zeer verbaasd door de aanklacht die vorige week is ingediend”, schrijft Cordeiro. “Hoewel wij geloven dat de huidige overeenkomst fair is, willen we met de speelsters samenwerken om te kijken waar verbetering mogelijk is.”
28 speelsters van de regerend wereldkampioen dienden de aanklacht vorige week vrijdag op Nationale Vrouwendag in bij een rechtbank in Los Angeles. De vrouwen spreken daarbij van “geïnstitutionaliseerde discriminatie op basis van geslacht”.
De speelsters vinden niet alleen dat ze te weinig betaald krijgen ten opzichte van hun mannelijke collega’s, maar zijn ook ontevreden over het verschil in trainingsomstandigheden, de medische begeleiding, het niveau van de coaching en de reisomstandigheden.

-Bron: nu.nl-