AMERIKANEN DRINGEND GEVRAAGD OM HAÏTI TE VERLATEN

November 12, 2021

Comments: 0

Vrijdag 12 november 2021- De regering-Biden dringt er bij de Amerikaanse burgers in Haïti op aan “sterk te overwegen terug te keren naar de
Verenigde Staten”. Dit, te midden van een verergerd brandstoftekort en een verslechterd veiligheidsklimaat, waarin 17 christelijke missionarissen, waaronder 16 Amerikanen, ruim drie weken zijn gegijzeld.

Het bericht in een veiligheidswaarschuwing van afgelopen vrijdag van de Amerikaanse ambassade in Port-au-Prince kwam, toen de commerciële banken en andere bedrijven van Haïti vanaf deze week verminderde openingstijden aankondigden, eigenaren van supermarkten waarschuwden voor naderende voedseltekorten en de Verenigde Naties werknemers aanmoedigden om noodvoorraden van water, voedsel en andere essentiële zaken in te slaan.
Amerikanen in het land worden aangemoedigd om te vertrekken nu er nog commerciële vluchten beschikbaar zijn, en merken op dat hoewel de veiligheidssituatie al maanden onvoorspelbaar is, de situatie de afgelopen dagen snel is verslechterd.