Annand Jagesar neemt roer over van Rudolf Elias bij STAATSOLIE

18 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 18 mei 2021- Het is de taak van Staatsolie om de olievondsten zo snel als mogelijk in geld om te zetten. Op zo een manier kan het bedrijf bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname. Dit gaf de nieuwbakken Algemeen Directeur van Staatsolie, Annand Jagesar, gisteren aan tijdens een  persconferentie. Hier werd officieel bekend gemaakt dat Rudolf Elias het vaandel heeft overgedragen aan Jagesar. De nieuwbakken directeur spitste zich toe op de olievondsten voor de kust van ons land. Volgens hem moet alles in het werk worden gesteld om de olieproductie succesvol te laten verlopen. Hij voegt eraan toe dat burgers  economisch beter zullen worden van de olieproductie; elke burger zal minimaal een middenklasser kunnen zijn. De Staatsolie-topman gaf aan dat de wereldwijde olieprijzen sterk gestegen zijn door de Covid-19- pandemie.

Jagesar haalde aan dat het streven van de oliemaatschappij en de betrokken bedrijven is om in 2025 de eerste barrel olie gewonnen te hebben. Volgens de nieuwbakken directeur bestaat er in de oliesector altijd onzekerheid, maar in het geval van deze olievondst zijn er heel weinig twijfels dat zaken anders zullen verlopen dan momenteel is voorspeld.

Rudolf Elias gaat op 1 juni 2021 met pensioen.  Hij sprak vol lof over zijn opvolger. Volgens hem is Jagesar geknipt voor de ‘ job’.

Voor aanvang van de persconferentie heeft er op het Kabinet van de President een  jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V.  plaatsgehad. Tijdens die meeting kwam vast te staan dat Jagesar officieel heeft overgenomen van Elias. President Chandrikapersad Chantokhi gaf aan dat  het maximale rendement gehaald moet worden uit de offshore productie. Volgens het staatshoofd schijnt aardgas onderbelicht te zijn. Volgens hem moet daar  ook rekening mee gehouden worden bij de offshore productie.

-STVS Nieuwsredactie-