Antigua overweegt amnestie voor illegale migranten

December 15, 2021

Comments: 0

Woensdag 15 december 2021- Premier Gaston Browne van Antigua and Barbuda zegt dat zijn regering overweegt amnestie te verlenen aan illegale migranten. Hij spoorde ook alle mensen op het eiland aan om samen te werken om Antigua and Barbuda economisch en sociaal te helpen herstellen van de coronaviruspandemie.

Het virus heeft sinds maart vorig jaar 117 mensen het leven gekost en 4.162 anderen besmet. Browne zei tijdens zijn weekend radioprogramma dat het eiland tekenen van aanzienlijk herstel van de pandemie vertoonde en gaf aan te hopen dat mensen politieke verschillen opzij zetten om de voortdurende sociaaleconomische ontwikkeling van het land te verzekeren. Browne zei dat Antigua and Barbuda altijd te maken hebben gehad met migranten die al meer dan 15 jaar in het land zijn en nu goed geïntegreerd zijn in onze samenleving, ze hebben huizen, ze werken en ze hebben kinderen.

We moeten flexibel genoeg zijn om een of andere vorm van integratie van deze individuen in de samenleving mogelijk te maken, terwijl we proberen de bijdrage van iedereen te krijgen. Dus ik zal zeker verder spreken over de kwestie van een mogelijke amnestie’, zei Browne aan radioluisteraars.