Antonio Rüdiger staat op het punt om bij Real Madrid te tekenen

25 April 2022

In: Sport
Comments: 0

Maandag 25 april 2022 – Antonio Rüdiger staat op het punt om te tekenen bij Real Madrid, zo meldt onder meer Fabrizio Romano. De 29-jarige centrumverdediger heeft besloten om Chelsea aan het einde van dit seizoen verlaten, zo vertelde zijn manager Thomas Tuchel zondagmiddag al in gesprek met Sky Sports. Rüdiger heeft een akkoord bereikt met Real over een langdurig contract, waarschijnlijk voor vier seizoenen.

“De situatie is dat hij de club wil verlaten”, opende Tuchel zonder aarzelen na afloop van het gewonnen Premier League-duel met West Ham United (1-0). “Hij heeft het afgelopen week in een persoonlijk gesprek bevestigd. We hebben alles gegeven, zowel ik als de club. We konden echter niet meer vechten vanwege de sancties. Zonder de sancties zouden we tenminste kunnen blijven strijden voor hem, maar we staan met onze rug tegen de muur. We nemen het niet persoonlijk op. Het is zijn beslissing.”

De Britse overheid maakte afgelopen maand bekend Chelsea diverse sancties op te leggen vanwege de banden van eigenaar Roman Abramovich met Russische president Vladimir Poetin. Tot nader order zal Chelsea geen aankopen kunnen doen of contracten kunnen verlengen. Tuchel betreurt het vertrek van zijn landgenoot enorm. “Hij is een sleutelfiguur en dat zal hij blijven tot het einde van het seizoen. Maar het is teleurstellend. We zullen hem heel erg missen. Hij is niet alleen belangrijk in de kleedkamer, maar het is ook iemand die 50 tot 55 wedstrijden per seizoen kan afwerken. We zullen een oplossing moeten gaan zoeken.”

Rüdiger staat sinds de zomer van 2017 onder contract bij Chelsea, dat hem voor 35 miljoen euro overnam van AS Roma. De 49-voudig international voegde sindsdien een Champions League, een Europa League, een Europese Super Cup en een FA Cup toe aan zijn palmares en kan zeker sinds de komst van Tuchel als manager in het algemeen rekenen op een basisplaats.

-voetbalzone.nl-